Oorbellen zijn er in diverse soorten, ieder met hun eigen look en complementaire eigenschappen voor de gehele look die u voor een dag kiest. Het is daarom zeker aan te raden om de beschikking te hebben over diverse soorten oorbellen, zodat u gemakkelijk kunt variëren van dag tot dag. Zo bent u er zeker van dat u er altijd stijlvol uitziet aan de hand van een set oorbellen die uw outfit perfect complementeren. Hieronder worden een aantal soorten voor u op een rijtje gezet, zodat u zelf kunt beslissen welke soorten oorbellen het beste bij u passen.

Oorstekers

Zoals de naam al aangeeft, bevestigt u deze soort oorbellen door ze te steken in uw oor. Diverse soorten patronen kunnen bevestigd zitten aan de stekers, waardoor een hoop variatie mogelijk is met dit type oorbel. Multifunctioneel en stijlvol.

Oorringen

Ook bij dit type oorbel laat de naam weinig aan de verbeelding over: dit zijn oorbellen in de vorm van ringen. Deze kunnen diverse afmetingen hebben, zodat u per dag kunt variëren qua grootte. Klassiek en stijlvol: deze oorbellen zien er altijd goed uit.

Oorknoppen

Oorknoppen zijn over het algemeen kleinere varianten, vergelijkbaar met knopjes. Deze varianten zijn subtiel toch vol klasse. Hierbij kunt u kiezen uit kleinere knopjes, maar er bestaan tevens oorknoppen met een opvallend steentje of een parel. Verkrijgbaar in diverse kleuren, maten en soorten: alleen op een webshop als Bol.com vindt u al meer dan 5.000 soorten verschillende oorknoppen. Kortom, deze oorbellen zijn gemakkelijk te plaatsen en elke dag kunt u voor iets anders kiezen.

Oorhangers

Oorhangers, zoals de naam al impliceert, zijn vooral distinctief vanwege de hangende vormen die aan de oorbel hangen. Dit kunnen allerlei vormen, kleuren en maten zijn. Veelal hebben tevens de stekers een langwerpige, hangende vorm. Vandaar de naam van deze oorbel.