Er zijn inmiddels diverse manieren om de tijd te checken. Bent u in de buurt van een kerk, kijkt u simpelweg op de kerkklok. Wanneer u een mobiel bij de hand hebt, checkt u gewoon even de tijd op uw smartphone. Of u vraagt het aan een ander persoon. Desalniettemin is het handig om zelf te beschikken over een horloge. Zo bent u altijd bewust van de tijd. Daarnaast moet niet onderschat worden hoe belangrijk het horloge als fashion onderdeel van uw uiterlijk is. Een mooi uurwerk kan uw look perfect complementeren, en daarnaast geeft een stijlvolle horloge u een mooie uitstraling vol klasse. We hebben een aantal typen horloge voor u op een rijtje gezet, ieder met hun eigen bijzondere eigenschappen en kwaliteiten. Vindt het uurwerk die het beste bij u past!

Automatisch horloge

Het grootste voordeel van een automatisch horloge is het feit dat er geen batterijen nodig zijn om deze aan de praat te houden. Dankzij jouw beweging wordt het veertje opgewonden, waardoor de tijd en datum altijd correct is. Hierbij is wel een minimaal aantal bewegingen vereist, tussen de 600 en 800. Gelukkig haalt u dit gemakkelijk op een dag, immers zijn we allemaal altijd wel in beweging. Echter is het wel zo dat wanneer u dit horloge lange tijd niet draagt, deze geheel stil valt. Houdt u er wel rekening mee dat deze horloges niet geschikt zijn voor extremere activiteiten, zoals sporten. In dit geval kunt u hem beter afdoen.

Solar horloge

Deze horloges verkrijgen hun energie van licht. Dit maakt ze een duurzamer en milieuvriendelijker alternatief. Dankzij de interne opslagplaats kunnen ze lange tijd meegaan, ook wanner de zon eventjes niet schijnt.

Quartz horloge

Quartz horloges worden aangedreven door een batterij die zich in het horloge bevindt. Dit maakt een Quartz horloge erg precies qua tijdsaanduiding. Erg betrouwbaar voor op de lange termijn.