Een mooie ketting geeft u een stijlvolle uitstraling vol klasse. Hierbij heeft u de keuze uit diverse soorten schakels, elk met hun eigen stijl. Het is belangrijk dat u de ketting vindt die perfect bij u past. De schakel speelt hierin een belangrijke rol: deze bepaalt de look van de ketting. Hieronder worden een aantal soorten kettingen op een rij gezet, waarbij de schakels continu verschillen. Aan de hand hiervan kunt u de ketting vinden die het beste bij u en uw nek past. Lees hieronder verder over de diverse schakels waaruit u kunt kiezen.

Ankerschakel

Deze schakel is naar het anker vernoemd omdat de schakels vergelijkbaar zijn met de schakels die te vinden zijn boven een anker. Het is een vergelijkbaar patroon. Door dit patroon zijn deze kettingen uiterst robuust en breken niet gemakkelijk af. Door het ankerpatroon geeft deze ketting u een stoere uitstraling.

Figaro schakel

De Figaro is een bekend patroon waarbij 3 kleinere schakels verbonden worden door 1 grotere schakel. Een mooi, herkenbaar patroon voor een stijlvolle uitstraling.

Gourmet schakel

Deze schakel is veelal de standaard op het gebied van schakels, veelal kleine, platte en ronde verbindingen die een geheel vormen. Geschikt voor kettingen waarbij u zelf een hangertje wilt bevestigen.

Jasseron schakel

Al eeuwenlang is de Jasseron een populaire keuze. Bij deze schakel is een duidelijk patroon herkenbaar van ovalen ringetjes die horizontaal of verticaal geplaatst worden van elkaar. Hierdoor ontstaat een distinctief patroon. Stijlvol en multifunctioneel. Doordat dit patroon ook vaak in armbanden voorkomt, zijn er combi’s mogelijk.

Koningsschakel

Deze schakel bestaat uit een rechte lijn waaraan aan beide kanten halve ronden zitten die elkaar niet raken. Een uniek patroon welke erg stevig is. Deze schakels doen denken aan de kronen van vroeger, vandaar dat deze schakels vernoemd zijn naar de koning. Veelal hangen deze kettingen iets lager over de borst.