Bleker Juweliers

Er zijn diverse manieren om uzelf te stijlen: armbanden, kettingen, oorbellen, een ring of horloges kunnen uw look van de dag op een uitstekende manier complementeren. Lees hier alles over de mooiste sieraden om uw look helemaal mee af te maken!

5 tips voor het kiezen van de juiste sieraden

5 tips voor het kiezen van de juiste sieraden

Het aanschaffen van een sieraad markeert vaak een mooie of bijzondere gebeurtenis. Denk maar aan een trouwring, verlovingsring of een sieraad dat van generatie op generatie gaat. Wat de reden ook mag zijn, het kiezen van het juiste sieraad kan nog best een uitdaging zijn. Er namelijk enorm veel keuze en eindeloze mogelijkheden. Wat voor u het meest geschikt is hangt af van uw voorkeur voor materiaal, stijl en gebruiksintensiteit. Hieronder een aantal handige tips die u kunnen helpen bij het uitkiezen van het juiste sieraad.

Bedenk van te voren: wat vindt u mooi

Het is aan te raden om van te voren al te bedenken wat u graag wilt, en wat u mooi vindt. Stel van te voren vast wat u mooi vindt: welk materiaal, welke stijl, en met of zonder steen. Het kan ook helpen om afbeeldingen te verzamelen van sieraden die u erg mooi vindt. Dit kan later je zoektocht enorm vergemakkelijken. Daarnaast is ook uw budget belangrijk om in de gaten te houden, dit kan namelijk later vervelende teleurstellingen voorkomen.

Welk materiaal wilt u?

Zoals hierboven beschreven is het vaststellen van een voorkeur voor materiaal een van de eerste en belangrijkste beslissingen. U kunt voor een gouden sieraad gaan, dit wordt ook wel ‘de koning der metalen’ genoemd. De gelige kleur en glans zorgen voor een luxe uitstraling, en staan het mooist op een huid met een warme ondertoon.

Daarnaast is zilver een populaire optie. Zilver is qua prijs een stuk goedkoper dan goud, maar is tevens een edelmetaal van vaak hoge kwaliteit. De meeste zilveren sieraden zijn 925 sterling zilver, met een zilver zuiverheid van 92,5%. Let wel op dat zilver kan verkleuren, ook wel oxideren genoemd. Door de zuurtegraad  van uw huid en transpiratie kan uw ring zwart uit gaan slaan. Mits de ring van goede kwaliteit is, kunt u dit gemakkelijk weer oppoetsen.

Als laatste kunt u ook kiezen voor rosé goud of witgoud, dit is wel een gouden sieraad, maar met toevoeging van een ander edelmetaal, zoals koper of palladium.

Zorg dat het bij uw kleding past

Wanneer u een nieuw sieraad aanschaft is het aan te raden eerst eens goed naar uw kledingkast te kijken. U wilt namelijk wel dat uw sieraad hierbij past. Als uw kast namelijk bestaat uit voornamelijk drukke prints is het aan te raden een wat rustiger sieraad te kiezen. Mocht uw kast meer uit basics bestaan, dan zou u qua sieraden wat meer uit kunnen pakken, en voor een statement piece kunnen kiezen.

Ook de kleur van uw kleding is belangrijk. Heeft u voornamelijk koele kleuren (blauw, grijs, zwart) dan kunt u het beste voor zilver gaan. Heeft u meer warme kleuren (Rood, oranje, geel, bruin) dan is goud een mooie optie.

Past het bij uw andere sieraden?

Naast uw kleding moet u ook goed naar uw andere sieraden kijken. Bestaat uw sieradencollectie voornamelijk uit gouden minimalistische stukken, dan kunt u beter geen zilveren statement piece kiezen. Dit zal namelijk moeilijk te combineren zijn, en wellicht zult u dit sieraad dan ook minder vaak dragen.

Weet wat u koopt: zorg ervoor dat u een goede kwaliteit materiaal hebt.

Als laatste is het belangrijk om goed te kijken naar de kwaliteit van het sieraad dat u op het oog heeft. U wil namelijk niet dat u veel geld uitgeeft en tijd besteedt aan het uitkiezen en het sieraad uiteindelijk na een aantal maanden het al begeeft.

Zoals al beschreven bij tip 2, moet u goed kijken naar de kwaliteit van het materiaal. Let er bij zilver op dat dit het liefst 925 sterling zilver is, en bij goud dat dit niet verguld goud is, aangezien het gouden laagje er dan langzaam afslijt.

Zorg er ook voor dat u uw sieraad bij een gerenommeerde juwelier koopt, dit verkleint de kans op slechte kwaliteit en slechte of onjuiste informatie.

Uiteindelijk is het belangrijk om iets te kiezen dat u erg mooi vindt, en waarbij u veel plezier beleeft bij het dragen. Toch zijn deze tips ook handig om rekening mee te houden.

admin

Reacties zijn gesloten.